Followers

ANDA FOLLOWER KE 200???

ANDA FOLLOWER KE 200???

BARANGSIAPA MENJADI FOLLOWER YANG KE 200, PLZZZZ INFORM MAMA K...ADA HADIAH MENANTI ANDA

Thursday, March 31, 2011

Friday, March 25, 2011

OdahOne Giveaway | Bersamamu Hidup Ini Indah Semuanya


tag

tarikh tutup 
30 april 2011

done


CONTEST.....{CABUTAN BERTUAH UNTUK SEMUA MEMBE2 PRINCE}

salam all,

  
nak join klik banner

tag 

done

sehingga 10 april

HADIAH GA DAH SAMPAI DARI MUMMY DANNY

salam all...


mama dapat shawl dan inner...thank you mummy

mamasuka

BARANG DAH SAMPAI...

salam all,

barang dari TOTE BOUTIQUE dah sampai...mama suka sangat...akhirnya penantian mama berbaloi...kalau korang nak tau, barang dari cik as memang cantik..kain-kain memang lawa coraknye..so memang berbaloi la mama beli.. mama order wrislet (gambar kat bawah) tibe-tibe ada coin purse kat dalam...lagi la mama suka...



cantik kan...???
thank you cik as...

mamasukasangat

SARAPAN BAIK UNTUK MINDA

salam all


SARAPAN yang baik akan menyediakan tenaga segera untuk sel-sel otak berfungsi pada waktu pagi. Ia juga mengelakkan tubuh menjadi lesu.

Sebaliknya, ramai yang memilih makanan atau snek yang kurang berkhasiat dan berkalori tinggi untuk bersarapan. Sesetengah orang percaya mereka boleh menggantikan sarapan pagi yang tertinggal dengan mengambil kuantiti yang banyak pada waktu makan tengah hari.

Malah ada juga yang berpendapat mereka boleh mengurangkan berat badan dengan meninggalkan sarapan pagi. Hakikatnya tanpa disedari mereka boleh mengekalkan berat badan dengan amalan sarapan pagi yang kaya protein dan serat.

bacaan lanjut klik kosmo 

P/S: kadang-kadang mama pun terlepas sarapan...huhuhu

mamazakuan

Thursday, March 24, 2011

MOYANG ZAKUAN

salam all...

mama terfikir adakah mama sempat nak melihat zakuan membesar...sedih la pulak kan...ye la kan, wan mama sempat dan masih berpeluang melihat cicitnya membesar depan mata...

kat bawah ni gambar wan mama merangkap moyang zakuan dan sepupunya....

alhamdullillah, wan masih sihat...semoga wan panjang umur dan sihat selalu

 dalam gambar...wan, zakuan (baju hijau), hakim (baju belang) dan ayyum (baju putih)

tu je

mamazakuan

TIPU-TIPU TIDO!!!

salam all,

ni mama nak tunjuk gambar zakuan tipu-tipu tido...saje je dia wat macam tu...sebab apa??sebab dia tau mama nak ambik gambar dia...tapi yang atoknye memang betul-brtul tido...huhuhu


betul tak apa mama cakap...memang betul kan...zakuan...zakuan...

ok...
mama zakuan

JEMARI ASMARA 2ND GIVEAWAY!!

salam all,

mama nak join satu lagi GA...


nak join ....please klik banner k...

syarat-syarat:
  • terbuka kepada semua blogger yang tinggal di Malaysia
  • follow jemari asmara
  • follow asmara collections
  • masukkan kedua-dua blog dalam bloglist masing-masing
  • copy banner di sidebar, n3 dan linkkan
  • buat entry ringkas
  • tinggalkan komen
tarikh tutup 31 march
    referral...IZZATUL IMAN


    done
    mamazakuan



    Wednesday, March 23, 2011

    MY FIRST GIVEAWAY

    salam all,
    Dah sekian lama blog saya wujud dalam alam maya nie, tapi nie le kali pertama saya buat giveaway untuk semua orang yang mengikuti blog SewandCut.

    Nie nak kasik tau, sebonarnya giveaway nie ialah, adalah pin cushions. Nak tau saiz dia hemm... biarlah rahsia! hehehe...siapa yang dapat baru tau... baru bestkan? Tapi rasanya boleh di agak dari saiz pin yang tercucuk kat situ. Pin cushions nie saya crochet sendiri, ala-ala amigurumi gitu. Maknanya nie hasil kerja tangan saya sendiri. Bentuknya buah dan sayuran. Ada tiga bentuk. Tomato, labu dan buah manggis. Rasanya nak buat buah lain tapi tak berapa sesuai nak dijadikan pin cushions.




    Giveaway nie terhad pada 20 orang je sebab ada 2o ketul je. Tak boleh nak pilih le nak buah/sayur apa ye. Random je. Nak menyertainya senang je, anda hanya perlu masukkan posting nie ke blog masing-masing. Lepas tu tinggalkan komen kat saya untuk saya track balik blog anda. Mudah kan. Jadi apa lagi, sertailah giveaway nie sekarang.



    Penyertaan nie akan bermula pada 14th March dan berakhir pada 28th March 2011. Senaraikan nama siapa yang terpilih akan dipaparkan pada 29hb Mac dan pemilihan nie akan dibuat secara rawak. Tiada pilih kasih....sorry ye. Selamat mencuba. Terima Kasih.

    jom join ramai-ramai....senang aje....
    nak join klik sini

    tarikh tutup 28 march
    mamazakuan

    BEGITUKAH CINTA

    salam all


    slot akasia jam 7.00 malam hingga 8.00 malam...cite memang best tapi bukan mama nak burukkan drama melayu..kalau kita tak ada..sape lagi yang nak support drama/filem melayu kan...cuma bagi mama la pelakonnya yang sedikit kaku..ni pendapat mama je la ye..so saper yang terasa mama minta maaf...harap ada peningkatan di masa akan datang

    mamazakuan

    Tuesday, March 22, 2011

    MUMMY NAK KASI GIFT LAGI!!!!!

    salam all,

    mama join GA..

    tag 5 blogger

    khairee
    mama mirza
    angah
    botak kiut
    mummy fara

    ok ...done

    mamazakuan


    MENANG GA LAGI

    salam all,



    alhamdullillah, mama menang GA lagi...anyway, thank you very much ...jom jenguk blog dia ek...alwiz b3 my baby..

    Friday, March 18, 2011

    GIVEAWAY NISACHOC & ZULFOTO

    salam all,

    jom join GA....

    syarat penyertaan:


    • warganegara Malaysia dan mesti mempunyai blog
    • follow dan letak kat bloglist- Nisachoc dan www.zulfoto.com
    • buat entry
    • copy dan paste banner dalam entry dan side bar
    • tag 4 orang blogger..mama mirza , khairee , angah , mama fara
    • tinggalkan komen
    • tarikh tutup 29hb april 2011
     tq
    mamazakuan








    ESOK NAK BUAT APA EK?

    salam semua,

    image from mr google

    boleh bagi cadangan tak esok nak buat apa? 

    tq

    BERDIAM BUKAN BERERTI SALAH...K

    salam,

    baik berdiam ...tapi kalau mama berdiam bukan bermakna mama salah k....dan mengalah bukan bererti mama kalah....

    mamazakuan



    Thursday, March 17, 2011

    FIRST GA SEMPENA ULANGTAHUN KE 10...SI MANJA CHUMIL BERTUDUNG / BERBAJU MELAYU

    salam all,

    syarat-syaratnya:

    jadi follower...done
    buat entry...done
    letakkan banner bersama link dan sidebar...done
    gambar anak..
    nama penuh : 
    muhammad zaim zakuan bin mohd zamzuri

    tarikh lahir : 
    3hb december 2006

    ucapan : 
    zakuan, mama sayang sangat, dan mama harap zakuan jadi orang berguna nanti..jadi lah anak yang soleh..AMIN
    tag:

    tinggalkan link ...done
    syarat tambahan: tinggalkan komen kata mana-mana entry...
    tarikh tutup 10hb mei

    referral
    fadzillah kamarudin

    LUCKY DRAW BY MAK DARA

    salam all

    mama nak join satu lagi GA...

    syarat-syratnya:


    • mesti ada blog...(dah tentulah ada huhuhu)
    • follow blog BICARA MAK DARA
    • buat entry mengenai lucky draw beserta banner...done
    • nama 2 wanita yang menyanyikan lagu APA KAU RASA...jawapannya RINA and YANIE
    • tag 3 orang- mama mirza, simple cute beautiful, mummy danny
    • tinggalkan url entry di ruang komen...done
    start dari 17hb march sampai 31hb march
    semua siap..



      BOLEH TOLONG MAMA TAK?

      salam all,


      mama nak minta tolong bloggers kat luar sana...minta tolong apa ek?bukan duit ye kawan-kawan tapi ilmu...mama sebenarnya suka join GA tapi bila diaorang suh letak banner kat sidebar mama tak reti...huhuhu malu mama...so, sesiapa la kat luar sana, macamana ek cara nak letak banner kat side bar..boleh bagi tutorial sikit...apa-apa pun mama dahulukan dengan ucapan thanks kat semua..

       bubye
      mamabaru belajar

      Wednesday, March 16, 2011

      MISI MENCARI AIDA4148....

      salam all,

      mama terkejut gak bile ada entry bertajuk 'misi mencari aida4148'...macam kenal jer nama tu..la...rupa-rupanya mama...huhuhu sorila pada cik nur azizah...mama jumpa dia kat segmen abg ben...tapi mama dah reply comment dia..so, pada semua blogger kat luiar sana, seelok-eloknye bila tinggalkan komen, letak la sekali url...senang nak terjah blo korang plak ...

      okey
      bubye

      mamazakuan

      THANK YOU ABG BEN AND MUMMY DANNY

      salam all,



      pertama sekali mama hepi sesangat hari ni..kenapa????sebab mama menang GA...hehehe thank you mummy danny..korang jenguk la blog dia..ada dua...satu belog mummy danny, lagi satu blog butik qaseh wanita. lagi satu wat mummy hepi gak...hasil abg ben...dia wat segmen blogger ikut negeri...so dia telah merapatkan tali persaudaraan antara satu negeri dengan satu negeri...

      thank you very much

      mama zakuan

      Tuesday, March 15, 2011

      AKU TAK FAHAM LA...

      esalam...

      mama tak faham la dengan orang laen...apa dia nak...mama tak cari gaduh, diaorang plak wat perang dingin...tolong la..wahai manusia di luar sana, jangan la nak cari pasal dengan orang yang tak cari pasal dengan korang...kalau mama ada wat salah, mama minta maaf banyak-banyak...

      i'm sorry again....

      mamazakuan

      BEN ASHAARI : BLOGGER IKUT NEGERI KELAHIRAN

      salam all,

      mama nak join segmen abg ben nie...

      mula-mula kita kena letak banner dulu ek...



      profession mama sekarang.........
      PEMBANTU TADBIR (KEW) kat KOLEJ MATRIKULASI N.S

      blog favourite mama...kenapa? ....
      TOTE BOUTIQUE...SEBABA MAMA SUKA DENGAN HANDMADE WALLET, BAG ETC..TAPI BUKAN YANG LAEN TAK SUKA...SUME PUN OK GAK

      blog yang tak suka masuk...kenapa?...
      WAT MASA NIE TAK ADA YANG BLACKLIST LAGI...HUHUHU

      impian...
      SUPAYA ORANG MENGHARGAI APA YANG KITA TULIS....

      okies...tu ajer
      mamazakuan

      Monday, March 14, 2011

      SUSAH NAK FAHAM ORANG SEKELILING

      salam all,

      mama kadang-kadang tertekan sangat dengan persekitaran mama...rambut sama hitam, tapi hati lain-lain...kalau boleh di beri peluang, nak je mama belah diaorang supaya mama boleh tengok apa ada dalam hati diorang nie...bukan mama nak mengumpat, tapi kenyataan. nak mama jer faham diaorang, tapi ada ke diaorang cuba nak faham mama...fikir-fikirkan la..bak kata orang, don't jugde the book from its cover...

      wahai orang di sekeliling, jangan la pandang serong pada orang yang bergelar J ni...hina sangat ke????jangan fikir semua jahat...

      tu aje la...mama malas nak tulis panjang-panjang...

      JOM JOIN BLOGLIST TENGKU ASHRAN

      gsalam

      mama nak join bloglist Tengku Ashran....

      syarat-syarat
      • follow blog....done
      • buat entry....done
      • letak header blog.....done
      •  tinggalkan link dan komen....done

        tq

      HEPI BURFDAY IJA AND KRIE

      salam,


      hepi belated burfday 
      IJA n KRIE

      ikhlas
      mamazakuan

      Wednesday, March 9, 2011

      BIRTHDAY GIVEAWAY

      salam all,

      mama join GA lagi



      buat entry...done
      jadi follower ...done
      tinggalkan komen ...done

      siap...

      Tuesday, March 8, 2011

      SUKANEKA HARI KELUARGA KESBA....

      salam all,

      sabtu nie bersamaan dengan 12 mac 2011, akan berlangsung la Sukaneka Hari Keluarga 2011...jadi kitaorang dah dibahagikan kepada 2 kumpulan...MERAH dan BIRU..mama tergolong dalam kumpulan MERAH, jadi mama harap nanti MERAH terus mara ke hadapan...

      p/s: mama mirza, lihat la kehebatan kami nanti huhuhu

      Monday, March 7, 2011

      NANAS ATASI SEMBELIT

      salam all,

      image from mr google!!

      manfaat nanas:
      • membantu menurunkan berat badan - ia boleh mengurangkan ketagihan manisan sekaligus menyebabkan rasa kenyang tanpa menambah lemak
      • menyihatkan mata - melindungi mata daripada masalah berkaitan penuaan kerana kaya dengan anti- oksida
      • memerangi pelbagai jenis penyakit - menghindari selsema dan meningkatkat sistem imunisasi
      • kaya dengan serat - untuk memulihkan masalah sembelit dan masalah buang air besar yang tidak teratur
      • mengandungi enzim yang menjadikan kulit anjal, lembap yang boleh mengurangkan tanda penuaan dan garis halus

      RAIMI 1ST GIVEAWAY

      salam all,

      letak banner ...done
      jadi follower...done
      link entry dalam komen blog ...done

      hadiah

      siap...

      Thursday, March 3, 2011

      BLOG SAYA AKAN DI PROMOTE, JOM JOIN

      salam all,

      1. buat satu entry...done
      2. copy banner ,link kat entry...done
      3. tinggalkan link entry kat bahagian komen...done
      siap..
      wish me luck

      TEMPOH BAYARAN SAMAN DILANJUTKAN

      salam all,

      alhamdullillah, Menteri Dalam Negeri telah melanjutkan tempoh bayaran saman sehingga 10 mac 2011. jadi kepada sesiapa yangbelum melunaskan bayaran saman tu, tolong lah jelaskan...jangan nanti bila dah last minit nak suruh tambahkan tempoh...tak baik tau....

      p/s: mama clean...sebab tak penah bawak keta hahahahaha

      mamaseriusni

      RINDU PADANYA

      salam all...

      mama suka sgt agu nie....kenapa ek????tah la....

      Rindu Padanya


      Sejak terpandang wajahmu
      Hatiku bertanya selalu
      Siapa dia mengikat pandanganku
      Seringkali dia berlalu
      Di hadapan dan menyapaku
      Sehingga hatiku seringkali merindu
      Tak dapat ku melupakan dirinya
      Terbayang wajahmu di mataku
      Ingin ku tanya namanya
      Tapi hatiku rasa malu
      Tak terucapkan walau sepatah kata
      Mungkinkah diriku telah dilamun cinta
      Oh… hatiku resah selalu
      Haruskah aku menyatakan
      Perasaanku kepadanya
      Mungkinkah dia kini telah berpunya
      Getar hati makin terasa
      Bila terdengar suara dan bertentang mata
      Ku bagaikan bebunga kehujanan
      Berkembang mekar
      Di setiap ketika
      Tidur malamku tak lena
      Asyik teringat padanya
      Bilakah mentari memancarkan cahaya
      Hanyalah dirinya bermain diingatan
      Oh…tuhan ku rindu padanya

      okey
      mamasuka 

      Wednesday, March 2, 2011

      MY 1ST GIVEAWAY

      salam all,

      syarat-syarat penyertaan:
      • mestilah kena follow blog (done)
      • pemenang akan dapat FM sorang dari Port Dickson
      • pemenang melalui undian...may be ada hadiah untuk follower yang terakhir
      • tinggalkan url (done)
      • tag kawan....mama mirza dan mohd khairee
      • tarikh tutup 20/3/2011

      done....
      mamatrylagi

      GA PERKENALAN

      salam all,
      mama nak join satu lagi GA...GA PERKENALAN...tujuannya nak mempromosikan blogshop blogger tersebut...tak pe...sambil-sambil tu boleh tambah kenalan kan

      syarat-syaratnya:
      • warganegara Malaysia
      • beralamat di Malaysia
      • mempunyai blog
      • active blogger (selalu update blog sekurang-kurangnya 1 minggu 1 kali
      • menjadi follower kepada DyRa e-Shop
      Cara-caranya:
      • buat entry dan paste gambar
      nama penuh:
      follower id:
      link entry
      lokasi anda:

      tarikh tutup 15 april 2011

      siap....

      GA PERTAMA PONDOKKECILKU

      salam all,

      mama nak join GA....

      syarat penyertaan:

      • jadi follower...DONE
      • post entry dan link blog ...DONE
       nak join klik sini
      •  tinggalkan jejak... DONE
      tarikh tutup:15/3/2011

      HADIAH PERTAMA KAFTAN 2011


      HADIAH KEDUAGAMIS ELEGANT




      menarik kan...jom join ramai-ramai

      mamatrylagi







        Tuesday, March 1, 2011

        MAC 2011

        salam all,

        hari nie merupakan hari pertama dalam bulan mac...cepat sungguh masa berlalu..tanpa kita sedari kan...mama harap pada tahun ni mama akan dapat capai apa yang mama impikan..tapi adakah itu akan berhasil..????

        kita hanya merancang, TUHAN jua akan menentukan...walaubagaimana pun mama tetap mendoakan apa yang terbaik untuk diri mama, keluarga, dan rakan-rakan...walaupun apa yang diimpikan tak dapat di kecapi, tak mengapa..janji orang lain akan bahagia selalu...INSYAALLAH....

        mamazakuan
        Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...